Konečne lepšie nočáky?

Dnes ma mimoriadne potešilo, že sa konečne upravil cestovný poriadok nočných liniek N1, N2, N3 a N71. Prečo?

  1. Po dlhom čase nepraktického intervalu 90 minút (resp. 45 min v noci pred voľným dňom), ktorý bol nie len ťažko zapamätateľný, ale aj veľmi dlhý, bol nahradený lepším 60-minútovým. Konečne sa tak nočáky aspoň intervalom dostali nie len na úroveň Bratislavy, ale aj napríklad Prešova.
  2. Konečne aj linkami N1 a N2 sa dá pohodlne dostať na železničnú stanicu k prvým ranným vlakom s odchodom po 04:00. Doteraz ste si mohli vybrať: ísť nočákom a potom hodinu čakať v mraze pred stanicou alebo ísť pešo / taxíkom. (A Ťahanovčania mali ešte jednu možnosť – prejsť sa na Hlinkovu ul. a počkať si tam na N71 k Jakabovmu palácu, aby ste sa tmavým okolím parku prebehli na stanicu. Túto som často využíval i ja osobne.)
  3. Zmena grafikonu železničnej dopravy priniesla nové vlaky a tým starým zase pomenila časové polohy a tak sa stalo, že ak ste išli do Košíc R 614/1614, či R 1613 v noci pred pracovným dňom, najbližší odchod nočných liniek k ich príchodu bol až o 01:00 ráno… (Predchádzajúci išiel 23:30.) Teraz je najbližší odchod už o 00:00 aj cez pracovné dni.

Samozrejme, dalo by sa ich ešte vylepšiť, ale aj toto je veľký krok k lepšiemu. Snáď nie posledný… Čo si myslíte vy?

Kompletné informácie o zmenách cestovných poriadkov liniek N1, N2, N3 a N71 a ďalšie informácie o zmenách k 1. januáru 2015 nájdete na imhd.sk.

P. S. Do nového roka si (okrem iného) prajem, aby sa nie len nočné linky od zajtra menili už iba k lepšiemu. PF 2015! 😉